.  FORSIDE
.  JOMFRUOLIE
.  VIN
.  PRISLISTE
   
.  KONTAKT
   

Beskrivelser af vinene

 


Vine fra Cantine Soloperto:

Rødvine:
Primitivo di Manduria
Denne vin er en rigtig klassiker fra det varme Syditalien. Den er ideel til et bredt spektrum af mad, især kødretter. Vinen har aroma af blomme. Den er behagelig og har bløde tanniner. Vinen er lavet på primitivo druen.

Rubinum 14 - Primitivo di Manduria
Denne vin er den ideelle vin til hele måltidet. Den er også velegnet til et ostebord. Vinen har en tydelig smag af blomme. Vinen føles fyldig og har en behagelig og lang eftersmag af kraftig blomme.

Centofuochi – Primitivo di Manduria DOP
Centofuochi er Soloperto’s topvin, en sand nydelse! Fløjsblød, fyldig og med en lang eftersmag. Vinen har en mørkerød farve. Smagstoner af moden frugt, figner og chokolade, ledsaget af krydderier og lakrids. Vinen kan fx nydes til en lammeragu, til vildt eller til moden ost. Lagret på franske egetræsfade i 9 måneder.

Rubinum 17 - Primitivo di Manduria
Denne helt særlige vin har en lys rubin marmoreret orange farve. Den er særdeles fyldig og smagen omfavnes med noter af blomme og chokolade. Den holder 17 pct. og er fløjlsblød at drikke. Egner sig fortrinligt til en meditativ stund med en god kraftig kødret.

Negroamaro
Vi tilbyder her en spændende vin, der er lavet på negroamaro druen, som er en typisk syditaliener, der har været dyrket her i Apulien gennem århundreder. En meget intens vin, der er velegnet til grillretter og også velegnet sammen med stærke oste.

Vecchio ceppo
Vecchio ceppo er en ny spændende rødvin lavet 100% på primitivo druen. Den har en krydret smag med toner af chokolade og blåbær.
Velegnet til fx kød- og grillretter.

Hvidvine:
Martina Franca
Denne spændende hvidvin er lavet på druerne Verdeca og Alessano. Vinen har en smuk gullig farve, er tør og har en citrusagtig finish. Veleg-net til forretter af grøntsager og fiskeretter. Ideel til stegt fisk og skaldyr

Locorotondo

Også denne vin er lavet på druerne Verdeca og Alessano. Vinen har en smuk gullig farve og er også dejlig tør, og så har den spændende toner af mandler. Vinen er velegnet til fiskeretter, skalddyr og fiskesuppe.

Scia
Scia er en ny og spændende hvidvin fra Soloperto. Den er lavet 100 %
på Verdeca druen og er en let og delikat vin. Velegnet
til fiske - og skaldyrsretter
.

Rosévin:
Rosato Salento, IGP

En særdeles god rosévin baseret på negroamaro druen. Pink med koral reflekser, skarp og frugtagtig aroma. Smagen er frisk med citrus noter i perfekt balance mellem blødhed og surhed. Vinen kan fx nydes til fisk og skaldyr, grillet eller stegt. også god til en lun sommeraften som en starter.

 

Vini di Puglia I/S | 4000 Roskilde| Tel.: +45 25136343 og +45 23813181 | Email: vini@vinidipuglia.dk

foto@webdesign